Keputusan permohonan ke Program Sarjana Muda UiTM Sesi kemasukan Mac 2014 diumumkan hari ini! | The Hearabouts

Hi hello, i'm Asyraf. This blog is where i pour my ideas, my thoughts. i scribble, i write and i express. Sorry in advance if there's any hiccups here and there. Enjoy reading. May peace be upon you, upon me, upon us all. Tabarakallah, Keep calm and rock on.
LIKE!
| THANK YOU |
الحَمْدُ للهِ الَّذِيْ أَظْهَرَ الجَمِيْلَ وَسَتَرَ القَبِيْحَ
"Segala puji bagi Allah yang menampakkan yang baik dan menutupi yang buruk."

Follow

Thursday, 30 January 2014

Keputusan permohonan ke Program Sarjana Muda UiTM Sesi kemasukan Mac 2014 diumumkan hari ini!

5 Komen
"UiTM diHatiku"
Bismillahirrahmanirrahim...

Keputusan permohonan ke Program Sarjana Muda UiTM Sesi Kemasukan Mac 2014 (Sesi 2 2013/2014) akan diumumkan pada harini 30 Januari 2014. Semakan keputusan boleh mula dibuat oleh pemohon melalui laman web rasmi UiTM bermula jam 5.00 petang nanti.

Gambar : Berita yang dikemaskini dalam laman web UiTM
Saya doakan urusan semuanya dipermudahkan. Mudah-mudahan ada khabar gembira.

 Untuk membuat semakan keputusan permohonan. 
Langkah 1 : Klik  sini  untuk ke laman yang berkenaan.
Langkah 2 : Klik pada "Semakan Keputusan Permohonan Ke UiTM"
Langkah 3 : Pilih program yang berkaitan

Nota : Kalau anda sudah ke laman web UiTM, tetapi masih belum boleh klik untuk semakan keputusan. Tunggu dengan sabarlah ya. Barangkali belum buka lagi. Dan kalau ada masalah sewaktu semakan, sila cuba berulang kali. Kadang-kadang sistem bermasalah sebab banyak lawatan masuk ke website UiTM waktu keluar result macam ni.

Bagi pelajar yang berjaya menerima tawaran belajar ke UiTM, Tahniah. Anda perlulah mengesahkan sama ada anda setuju menerima tawaran atau anda menolak tawaran tersebut bermula hari ini hingga 9 Februari 2014. Jika anda tidak mengesahkan tawaran tersebut dalam tempoh yang ditetapkan, anda dikira menolak tawaran secara automatik apabila tempoh tersebut tamat. Jadi saya nasihatkan supaya anda buat keputusan awal dan sahkan tawaran segera untuk memudahkan pihak UiTM mendaftarkan nama anda sebagai pelajar baru.


Berikut pula adalah Tarikh-Tarikh penting UiTM bagi sesi 2 2013/2014 yang telah dikemaskini oleh Bahagian Pengambilan Pelajar. 

Klik pada gambar untuk besarkan gambar.
(Kalau ada yang kurang faham, boleh tanya)
 Klik  di sini  untuk muat turun (download) Tarikh-Tarikh Penting UiTM Sesi 2 2013/2014 seperti di atas.


 MAKLUMAN PENTING  (LEPASAN DIPLOMA UiTM SAHAJA)

Bagi pelajar Diploma UiTM yang sudah berjaya menamatkan pengajian anda di peringkat Diploma, tahniah saya ucapkan. Jangan lupa untuk mengisi maklumat yang dikehendaki di laman web UiTM untuk melancarkan urusan anda pada Hari Konvokesyen nanti.

 PERHATIAN : Laman ini dibuka bermula 28 Januari 2014 hingga 10 Februari 2014 sahaja.

Anda perlulah menyelesaikan proses-proses berikut :

1. Sahkan Maklumat Peribadi
- Semak dan sahkan maklumat peribadi anda.

2. Semak saman dan denda Universiti
- Sekiranya ada, sila jelaskan saman dengan segera (Jika tidak, akan ada masalah sewaktu hari Istiadat Konvokesyen nanti)

3. Pengesahan Kehadiran dan Borang Jubah
- Cetak dan baca Panduan Istiadat Konvokesyen.
- Sahkan kehadiran anda, Cetak bil yuran konvokesyen dan Cetak Borang Pinjaman  jubah anda.
- Cetak Kajian Pengesanan Graduan 

Untuk menyelesaikan semua proses yang di atas, klik  di sini  untuk ke laman yang berkenaan. 

Nota : Proses 2 dan Proses 3 masih belum berfungsi (tak boleh klik lagi kan?), barangkali sistem sedang kemaskini maklumat. Jadi, sabar ya. Rajin-rajinkan diri untuk buat semakan berulang kali pada hari berikutnya sama ada sudah boleh dibuka atau tidak. 

Tahniah semua, selamat bergraduasi dan selamat melanjutkan pelajaran!


Sebarang pertanyaan atau ada yang nak kongsi rasa gembira anda dengan Asyraf tentang nama fakulti juga kampus mana anda akan belajar di UiTM nanti, sila tinggalkan semua itu dalam ruangan komen di bawah.

Terima Kasih 
UiTM diHatiku




AutoTagged "Copyright Blog Asyraf Khalib © All Rights Reserved by Mohammad Asyraf 2012 | 2013" : Copyright Malaysia Linked
Segala masalah yang dihadapi hasil pembacaan mana-mana entri yang terdapat dalam blog ini adalah dibawah tanggungjawab pihak pembaca sendiri, Terima Kasih.

5 comments:

  1. pkongsian yg menarik..bgus utk dikadikan rujukan bg yg memerlukan :)

    ReplyDelete
  2. Thanks asyraf, lengkap. link semua berguna. Mudah dan cepat. lepasni buat banyak-banyak lagi tauu.. hehe

    ReplyDelete

Jangan lupa tinggalkan sebarang komen atau pendapat anda untuk rujukan penulis. Dahulukan akhlak. Terima Kasih.