House of Cat, Seksyen 7 Shah Alam: Teratak Kucing | The Hearabouts

Hi hello, i'm Asyraf. This blog is where i pour my ideas, my thoughts. i scribble, i write and i express. Sorry in advance if there's any hiccups here and there. Enjoy reading. May peace be upon you, upon me, upon us all. Tabarakallah, Keep calm and rock on.
| WELCOME |
الحَمْدُ للهِ الَّذِيْ أَظْهَرَ الجَمِيْلَ وَسَتَرَ القَبِيْحَ
"Segala puji bagi Allah yang menampakkan yang baik dan menutupi yang buruk."

Monday, 20 June 2016

House of Cat, Seksyen 7 Shah Alam: Teratak Kucing

7 Komen






 
Shah Alam: Teratak Kucing atau House of Cat (HOC) kini mula dibuka secara rasmi di Seksyen 7 Shah Alam. Pusat terapi kucing berkonsepkan suasana kampung ini menempatkan lebih 20 ekor kucing daripada pelbagai baka terpilih dari dalam dan luar negara. Menurut pemilik House of Cat, premis ini berpindah ke Seksyen 7 bagi memudahkan lagi pelanggan berkunjung ke House of Cat berbanding lokasi sebelumnya di Seksyen 23. 

Cats2
sumber: ez takaful

Cats1
sumber: ez takaful

House of Cat menjanjikan pengalaman manis dan indah kepada pengunjung untuk bermain bersama puluhan kucing comel yang ditempatkan di sana. Pusat terapi diri bersama kucing ini lebih mengutamakan kepuasan pelanggan apabila pengunjung dibenarkan untuk bermain dan bermesra dengan kucing tanpa sebarang halangan. Walau bagaimanapun, pengunjung dinasihatkan agar tidak mengasari mana-mana kucing dan ibu bapa perlulah mengawasi anak-anak kecil bagi mengelakkan perkara tidak diigini daripada berlaku. 

Cats3
sumber: ez takaful

Berbeza dengan pusat kucing yang lain, HOC tampil dengan tawaran terapi diri bersama kucing dengan hiasan dalaman premis yang pasti memukau mata. Pemilik HOC juga berkata kucing-kucing di House of Cat begitu manja dan mesra dengan pengunjung. Jadi, pengunjung tidak perlu takut untuk bermain dengan kucing-kucing di sana. Hal ini sekaligus menjanjikan keseronokan dan mampu menghilangkan stress sesiapa sahaja yang berkunjung ke sana. 

sumber: ez takaful

Harga tiket masuk yang ditawarkan kepada pengunjung juga adalah yang terendah iaitu hanya RM5 bagi seorang pengunjung untuk tempoh satu (1) jam. Penulis difahamkan House of Cat dalam proses membawa masuk lebih banyak kucing yang comel dan manja dari luar negara. Bagi anda yang berkeinginan untuk berkunjung ke sana, kudapan ringan dan minuman juga boleh didapati di House of Cat dengan harga yang begitu murah. 

Kalau tekak merasa haus, korang boleh pesan minuman Smoothie pelbagai perisa dan makanan ringan seperti Kentang Goreng dan Nugget. Tak mahal pun, RM6 je!
sumber: ez takaful


Lokasi:

House of Cat;
No.23, Jalan Plumbum, R7/R
Pusat Komersial Seksyen 7
40000 Shah Alam, Selangor


Hubungi:

+6 017 975 1067
+6 03 5524 6464


Waktu Operasi:

11 pagi – 10 malam (tutup pada setiap Isnin)


Laman Web: www.houseofcat.com.my
Instagram: @Houseofcat

Facebook: House of Catzz 



 


"Copyright Blog Asyraf Khalib © All Rights Reserved by Mohammad Asyraf 2012 - 2014"
No part of this article may be reproduce without Asyraf's express consent.
The author is not liable for any loss or damage incurred while using the information from this blog. Thank you


7 comments:

  1. Seksyen 7??? nak kena g cari ni. Dekat sangat. Area mana ye? Jakel ke

    ReplyDelete
  2. Shah Alam pn ade ke? comelnyeee kucing! wajib pegi

    ReplyDelete
  3. I dah pena pegi. Memng best!

    ReplyDelete
  4. lamanya awak menghilang...welcome back..

    ReplyDelete
  5. omg, masa last year belaja kat KL kami pakat nak pegi jalan lebih sikit and pegi Johan Cat Studio tu. But this is like wayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy better.

    ReplyDelete
  6. شركة كشف تسربات المياة بالدمام

    شركة مكافحة بق الفراش بالدمام
    هل تود الاستعانة بأفضل شركات عزل الاسطح بالدمام مع الحصول علي اكبر فترة ضمان عليك بشركة النسور تقدم الشركة عروض وخصومات رائعة فقط عليك بزيارة موقعنا

    شركة عزل اسطح بالدمام



    شركة مكافحة حشرات بالخبر

    ReplyDelete

Jangan lupa tinggalkan sebarang komen atau pendapat anda untuk rujukan penulis. Dahulukan akhlak. Terima Kasih.